Warmtepomp Dirksland

Steeds meer huishoudens wisselen de CV in voor de warmtepomp in Dirksland. Een vernieuwende aanpak om jouw huis op te warmen. Zo’n installatie zorgt voor verwarming van de woning en wekt warm water op (douchen). Het systeem maakt gebruik van stroom en kan warmte uit bijv. lucht, bodem of grondwater halen. Een milieuvriendelijk alternatief voor de cv-ketel op gas. De warmtepomp is solide en bespaart uitstoot. De CO2-uitstoot wordt teruggedrongen met wel 31 – 54 procent. Je energienota zal ook minder worden. Aangedreven door enorme subsidies laten alsmaar meer huishoudens in Dirksland een warmtepomp plaatsen. Maar hoe werkt dat? Wat kost het? Moet ik kiezen voor systeem met lucht, water of grondboring? Op onze site vind je meer details. Of lees direct meer over de Clivet producten.

warmtepomp vergelijken Dirksland

Duurzame oplossing

Het gasverbruik daalt aanzienlijk. Denkbaar: 43 procent Co2 vermindering.

Lagere energiekosten

Dankzij de inzet van een warmtepomp bespaar je al gauw €290 op de energierekening.

Voor elk huis

Voor alle woonruimtes (provincie Zuid-Holland) kan een installatie worden geleverd.

Warmtepomp vergelijken in Dirksland Stap jij over op duurzame energie? Hieronder vind je uitleg + informatie.

Hoe werkt een warmtepomp?

Zo’n warmtepomp maakt gebruik van energie die gratis beschikbaar is (water, lucht, bodem). Het systeem maakt op deze manier warmte voor je huis. Het systeem heeft hiervoor stroom nodig. Oftewel: het stroomverbruik neemt toe, maar het verbruik van gas neemt af. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In 4 stappen lichten we dit kort toe:

  1. De pomp onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. Een vloeistof (koudemiddel) transporteert de energie naar de compressor. Deze vloeistof kenmerkt zich door lage kookpunten, en verdampt gemakkelijk.
  2. De compressor zorgt voor de hogere druk en zal de vloeistof samen drukken. Stijgende druk heeft als gevolg dat temperaturen toenemen.
  3. De opgewarmde damp wordt nu getransporteerd naar een condensor. De warme kan nu afgegeven worden aan jouw woning. Een warm huis en warm water!
  4. Het expansieventiel draagt er zorg voor dat de druk lager wordt. Deze damp decondenseerd tot vloeistof. Dit gaat 24/7 door (circulair).

Wat kan ik besparen met een warmtepomp?

Een elektrische cv ketel contribueert een schonere lucht. Maar je kunt ook bezuinigen op de energienota. Wat is mijn besparing? Dat verschilt enorm per systeem, en de toepassing ervan. De hoogte van de besparing is plus minus €305 per jaar.

Warmtepomp terugverdientijd
Geld besparen door jouw CV-ketel te vervangen door een warmtepomp? Je bespaart niet vanaf dag 1. Juist om deze reden dien je eerst zelf een financiële investering te doen. De gemiddelde terugverdientijd ligt in de range tussen de 6 – 15 jaar. Onthoud: dit is per verbruik / systeem wisselend.

Soort Warmtepomp Prijs Montage Totaal Terugverdientijd
Hybride €4100 €2400 €6500 6 jaar
Lucht-lucht €3200 €3000 €6200 6 jaar
Water-water €9700 €4600 €14300 12 jaar
Lucht-water €8300 €4600 €12900 12 jaar
Grond-water €12300 €8400 €20700 15 jaar

Welke Warmtepomp installateurs zijn er in Dirksland?

Het monteren van zo’n warmtepomp is vrij complex. Installateurs moeten voldoen aan certificaten (bijvoorbeeld BRL 6000-2). Snel een warmtepomp laten plaatsen door een competente warmtepomp installateur in Dirksland? In deze regio werken meerdere erkende vakmensen. Deze partijen verzorgen het plaatsen en onderhouden van de ketel. Geïnteresseerd of zo’n installateur in de streek Goeree-Overflakkee actief is? Geef zo goed mogelijk aan wat je zoekt, en je krijgt een offerte via een vakkundige warmtepomp specialist in de buurt. Of check actuele prijzen van een warmtepomp installateur De Mortel.

Wat kost een warmtepomp?

Overweeg je een warmtepomp? Dan zijn de kosten van het project van belang. Er zijn vandaag de dag veel verschillende systemen. Ieder met een kostenplaatje. De kosten van een warmtepomp begint bij plusminus €4000 tot +/- €22000. De totaalprijs is te verklaren door de pomp. Goed om te weten: ook de installatie is prijzig. De voordeligste variant is een hybride model. Deze haal je in huis vanaf €4700, inclusief de WTW en het installeren. Een grondwater alternatief is alleen voor de grote budgetten. Reken op tarieven vanaf €20000 (boring, leidingen, ketel, boiler + installateur). In het overzicht hieronder ontdek je actuele prijzen van zo’n warmtepomp in Dirksland.


Type warmtepomp Prijs incl. plaatsing (verwacht)
Lucht / water (o.a. Climaveneta) €4500
Water / water (van o.a. Techneco) €8400
Grond/water (via bijv. Viessmann) €9900
Hybride (via o.a. Carrier) €15150

Welke warmtepomp past bij mij?

Wat voor een warmtepomp kan ik het beste kiezen? Dit is afhankelijk van allerlei variabelen. Denk bijv. aan de huidige gas- en stroom consumptie, grootte van je woning (2 onder 1 kap, vrijstaand, nieuwbouw, jaren 30 woning, rijtjeshuis) aantal personen in het huishouden, en natuurlijk budget. In grote lijnen differentiëren we drie soorten producten. Een ventilatie-, hybride of volledig elektrische warmtepomp. Hieronder ontvang jij uitleg en ondersteuning over een warmtepomp.

Volledig elektrische warmtepomp
Een 100% alternatief voor de HR-ketel. Een warm huis zonder aardgas en coördineert ook het warme/hete water. In de praktijk uitsluitend toegepast bij geïsoleerde locaties (voor maximale efficiëntie). Begin je met nieuwbouw? Overweeg dan deze optie in de provincie Zuid-Holland.

Hybride warmtepomp
Dit systeem plaats je naast je hoog rendement ketel. Dit is vaak prijstechnisch een voordelige mogelijkheid. Een CV-ketel wordt niet vervangen, deze regelt het warme water, en schakelt in als ‘extra’ tijdens de piekbelasting. Een mooie tussenoplossing voor iedereen. Ook rendabel als je in een wat ouder huis woont.

Ventilatie warmtepomp
Zo’n ventilatiewarmtepomp maakt optimaal gebruik van ventilatielucht en is geschikt voor huizen met een mechanisch ventilatiesysteem. Sinds 1985 beschikken veel ruimtes daarover.

Ontvang ik subsidie (RVO) op mijn warmtepomp?

Ja, er zijn warmtepomp subsidies. Elke Nederlander heeft daar recht op (dus evengoed voor een warmtepomp Den Ilp). Vanuit het rijk wordt dit gefaciliteerd. Tegemoetkomingen zijn er vanaf €1900, in het geval van dure installaties loopt dit op tot €11500. Met een hybride warmtepomp heb je te maken met subsidies van €2000. Wanneer we spreken van een pomp in de grond kan dat oplopen tot €8000. De ISDE overheid-bijdrage wordt gebaseerd op de toepassing van het systeem. In de tabel ontdek je geldende subsidies in Dirksland bij diverse situaties.


Systeem Merk Type KW Subsidie
Lucht/water Western Airconditioning FUSIO-AW 13 100 €2300
Water/water NEXTHERM Smartpack2 Eau/Eau 17 16 €3400
Grondboring Thermia MEGA M 45,00 €6300

warmtepomp-Dirksland


Warmtepomp offerte aanvragen Dirksland

Probleemloos leveranciers van warmtepomp aanbiedingen vergelijken? Ons team heeft een stappenplan ontwikkeld. Je bekijk snel alle warmtepomp aanbieders in Dirksland. Welk bedrijf kan mij verder helpen? Vergis je niet: Kies nooit vanzelfsprekend de scherpste offerte. Neem in je overweging ook zaken mee als service na plaatsing. Vandaag nog je (vrijblijvende) aanvraag indienen? Bezoek de aanvraagmodule / vergelijker, vul je gegevens in en begin jouw avontuur om energie te besparen.


  1. Kies het type product wat je zoekt.
  2. Wat voor type woning heb je?
  3. Geef aan wat jouw budget is (ook de ketel huren is mogelijk).
  4. Kies een geschikte datum waarop geïnstalleerd kan worden.
  5. Hoeveel gas & energie verbruik je op dit moment?
  6. Geef aan hoe je te bereiken bent.
  7. Je aanvraag wordt verwerkt en je krijgt een offerte van installateurs uit de regio.
  8. Maak een keuze uit de offertes en laat een goedkope warmtepomp plaatsen in Dirksland.
inventum-warmtepomp

Inventum

35% besparing Ecolution
Subsidie is mogelijk
Korte termijn rendamenten

nefit-warmtepomp

Nefit

Eigen TopLine
Combineren met zonnepanelen
Uitstekend rendement

alpha-innotec-warmtepomp

Alpha Innotec

Volledig elektrisch of hybride
Geschikt voor subsidie
Erg zuinig

vaillant-warmtepomp

Vaillant

aroTHERM
Perfect voor nieuwbouw
Schoon & veilig systeem

panasonic-warmtepomp

Panasonic

Panasonic Smart Cloud
Eenvoudig te installeren
Flinke verlaging CO2-uitstoot

daikin-warmtepomp

Daikin

Ook grote gebouwen
Eenvoudig te installeren
Zeer enerziezuinig

mitsubishi-warmtepomp

Mitsubishi

200 liter reservoir
Hybride of All-electric
Erg zuinig

fujitsu-warmtepomp

Fujitsu

Green Hybrid
Laag energieverbruik
Toekomstbestendig

installateur feenstra

Feenstra

Goed bereikbaar
Compatibel met HR-ketel
Korte termijn rendamenten

installateur energiewacht

Energiewacht

Preventief onderhoud mogelijk
A++ Energielabel
Goed voor later

installateur warmgarant

Warmgarant

Ook plaatsing
Combineren met zonnepanelen
Korte termijn rendamenten

installateur kemkens

Kemkens

24/7 storingsdienst
Natuurlijke warmte
Zeer rendabel systeem


Zonneboiler Dirksland

Een extra systeem voor energiebesparing in Dirksland: zonneboiler. Het wordt meer en meer toegepast. Deze tool gebruikt de zon om warm sanitair water te genereren. De zonneboiler werkt op zonlicht en is enkel toepasbaar voor het opwarmen van water. Door middel van dit product kan je heel wat energie besparen. Hoe dat werkt? De bezonning van 1m2 dakoppvervlakte levert +/- een gasbesparing van 100M3. Zo’n zonneboiler levert vaak de helft van het tapwater dat je dagelijks gebruikt. Je hebt daarvoor 3 elementen nodig: Zonnecollectoren op de woning (lijken op zonnecellen), een warmwaterreservoir maar ook de circulatiepomp om naar het water-reservoir energie te leiden (de warmteregelaar). Het prijskaartje van zo’n zonneboiler in Dirksland schommelt rond de €3750. Dit is met montagekosten. Subsidies liggen tussen de €800 – €1.400. Plaatsen is niet bij elk huis mogelijk. Zo moet het systeem op het zuiden gericht zijn. Check: Een zonneboiler kan eigenlijk niet zonder een hulpverwarmingsketel om de warmtegraad op consumeerbaar niveau te brengen (indien het slecht weer is).


Zonnepanelen Dirksland

In aanvulling op een warmtepomp nemen veel huishoudens ook voor zonnepanelen. Wek jij zelf je stroom op, dan bespaar je nog meer geld. Een CV-ketel zonder gas verbruikt een hoop energie. Jij kan kiezen om energie in te kopen, echter kun jij dit ook met zonnepanelen in Dirksland opwekken. Dat lijkt mij wel wat, hoe gaat dit?Diverse zonnepanelen, 1 omvormer en een betrouwbaar installatiebedrijf die het installeert. Het prijskaartje schommelt zo tussen de €2250 en €5700. Let wel: de offerte wordt sterk bepaald door factoren zoals merk en de winst (energie) die je per paneel kunt behalen. Voor zonnepanelen kom je niet in aanmerking voor subsidies. Gebruikmakend van onze offerte-tool vraag je prijzen op van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp. Het is handig dat je inzichtelijk hebt wat jullie jaarlijkse stroomverbruik is

De CV ketel vervangen? Neem een warmtepomp! Wij vergelijken alle experts: warmtepomp kopen Dirksland.